sidenote

Meglátjuk, mit sikerül a Canonicalnak alkotni. Magáról a Unity-ről nem írok, a Mogorva Mormotán már megtették helyettem.

Kényelmes megoldást választok, videókat és képeket teszek be, egyrészt mert így megkímélem magam az írástól, másrészt mert a videókat és a képeket mindenki szereti. :) Az első egy rövid bemutató a Canonical Designtól, a második pedig egy screencast, amit tegnap este készítettem.

YouTube

Nagyon ígéretes cucc ez a Unity, az Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat) Netbook Edition már a Unity egy korábbi verziójával volt szerelve, de azóta persze sok minden változott. Úgy látom, hogy az új Ubuntu fontcsalád és a tavalyi frissítés nagyon jót tett a brandnek. Sokkal egységesebb, profibb megjelenést kölcsönöz.

Pár órás használat után azt kell mondjam, nagyon tetszik a Unity, bár nekem kicsit túl színes. Egyáltalán nem kellett semmit megtanulni, kényelmes és egészen szép. Ha rágyúrnak a uTouch fejlesztésére, akár még tableteken is lehet létjogosultsága. Disztró upgrade után azt hiszem ezt fogom majd használni, ha nem jön be, akkor visszaváltok a már jól bevált Gnome-ra.

Az Ubuntu 11.04 jelenlegi változata (Alpha 3) kifejezetten fejlesztőknek és tesztelőknek szánt előzetes, ezért a használata éles rendszeren nem ajánlott.

Megosztás, like stb.
2 komment
  1. Írta: Benyo
    2011. március 10. 13:37

    Én komolyan féltem ettől a Unity dologtól (mondjuk az otthoni gépen a KDE az marad, bármi lesz is), most kicsit jobban meggyőzött a cucc, főleg, hogy nem néz ki szarul cserébe még használható is lehet. Céges dellre előbb utóbb felkerül, aztán majd jól meglássuk, hogy mit tud.

  2. Írta: szantaii
    2011. március 10. 15:03

    Igen, eleinte nekem se tetszett. Főleg a GNOME 3-tól kaptam frászt, de az is kezd kikupálódni. Legutóbb az verte ki nálam a biztosítékot, hogy a GNOME 3-ban leszedték a minimize, maximize gombokat az ablakokról (http://mail.gnome.org/archives/gnome-shell-list/2011-February/msg00192.html). Mondjuk nem olvastam végig a levelet, biztos jól megindokolták. :)

Komment írása

*