sidenote

Hónapokkal ezelőtt írtam arról, hogy az Ubuntu változtat a brandjén. A Dalton Maag azóta is folyamatosan fejleszti az Ubuntu betűtípusát, melyet valószínűleg a 10.10-es kiadással vezetnek be a desktopon.

Az alábbi diasor némi betekintést nyújt a leendő default font dizájnjába, de ha valaki még többet szeretne megtudni a fejlesztésről, akkor az Ubuntu Developer Summit-en készül felvételen megnézheti Bruno Maag első, bevezető (34:45-höz kell tekerni, ott kezdődik) és második, teljes előadását.

Az Ars Technica is lecsekkolta az új betűtípust. Íme, itt egy idézet és egy kép tőlük:

Canonical’s new Ubuntu font will ensure that Ubuntu users have great typography out of the box without having to install an alternate default font. The current version that is available through the beta is still incomplete. The bold weight is still being designed and isn’t available yet. When the font is complete and ready for widespread use, Canonical intends to distribute it under an open license so that it can be modified and redistributed.


Forrás: Ars Technica

A slide-ok és a képek alapján nekem nagyon tetszik az új font. A tegnapelőtt indult Ubuntu tagoknak szóló privát bétateszt után valószínűleg augusztus 8-án kezdődik a publikus béta, és ha minden jól megy, akkor az Ubuntu 10.10-ben már ez lesz a default.

További infók a Canonical Design blogposztjában.

Megosztás, like stb.