sidenote

Üdvözlünk mindenkit a sidenote-on. Ez egy klasszikus értelemben vett blog: leírjuk ide azt ami éppen eszünkbe jut.

Elérhetőségeinkért gördíts egy kicsit lejjebb, és kattints valamelyikünk nevére vagy az „Írj neki!” linkre!

Igazából már akkor blogot írtunk, amikor ez a szó nem is létezett és mi sem tudtuk, hogy mit csinálunk. Aztán pár év kihagyás után valahogy szükségét éreztük, hogy megint legyen egy saját oldalunk. Ez lett a sidenote, ami 2008. januárjában indult el, először kisebb, majd egyre nagyobb rendszerességgel jelentettünk meg rajta postokat. Minden minket érdeklő dologról írunk: filmek, zene, különböző kütyük, maga a net és az élet nagy dolgai.

Ha tetszik az oldal, nyugodtan kommentelj, regisztrálj magadnak egy usert, dobj egy mailt, hogy tudjuk: mások is hasonlóan, vagy épp totál máshogy gondolkodnak, mint mi.

Közzéteszünk néhány technikai információt, hogy ne kelljen mindenért e-mailt írni nekünk.

A motor:

  • A blog WordPress motorral, annak is (mindig) a legújabb magyar verziójával fut.
  • A dizájn saját theme-nek, név szerint a sidenote minimalnak köszönhető. Talán egyszer letölthető lesz innen!
  • A szerkesztéshez Ubuntu Linux-ot és Mac OS X-et használunk.

Használunk néhány plugint is:

Az oldalon található összes tartalomra – hacsak azt nem jelezzük másképp – a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Hungary licencfeltételek vonatkoznak. Ez azt jelenti, hogy szabadon másolhatsz, használhatsz fel saját projektjeidhez mindent, ami itt található. Feltételek: tüntess fel egy linket a sidenote-ra, értesíts minket e-mailben, nem adhatod el a kész terméket és csak ilyen licenccel terjesztheted tovább.

Más már nem is maradt hátra, csak a bemutatkozás.

szantaiiszantaii

Békeszerető, kedves mackó. Viszont ha valaki alvás vagy étkezés közben megzavarja, akkor súlyos következményekkel számolhat (végtagvesztés kilátásban). Bírja a kiképzést, de Őtökisége nem veti meg a laza kikapcsolódást sem. Linux-szal kapcsolatos posztjai tették ismertté a sidenote-on. Kedveli a B filmeket, de a komoly alkotásokat is falja. Filmkritikai sikertelenségeit sajátos humorával próbája eladhatóbbá tenni, eleddig sikertelenül. Egyelőre marad számára a mezei bloggerkedés, habár nagyobb projektekben is szívesen részt venne.

Különös ismertetőjegye: Övé a világ legjobb szandálja. Geek-faktor: 7/10. Írj neki!

RedRed

Meglehetősen veszélyes kurafi. Neki köszönhetőek a blog Apple-related postjai, mivel hivatásos Apple-fanboy. Állítólag felállt neki, mikor először fogott iPod-ot, és látni vélték, hogy megnyal egy B&W Zeppelint. Ír még filmkritikákat is, mert azt hiszi, hogy van hozzá tehetsége. Nem árulunk el nagy titkot: egyáltalán nincs. Alapvetően békés természet, de ha nem kapja meg a napi Multi-Touch tapizás adagját, elkezdi szétverni a közelben található Windows-alapú gépeket. Egészen megdöbbentő, hogy mindezek ellenére hamarosan szociológusként végez egy nevét ellhalgatni kívánó egyetemen.

Különös ismertetőjegye: Steve Jobs-oltár a lakásában. Geek-faktor: 7/10. Írj neki!

Megosztás, like stb.