sidenote

Jelenleg három gépen kell dolgoznom, kettőn Windows 7 csücsül, míg a harmadik egy Mac mini. Elég sokszor kell fájlokat átvinnem egyik gépről a másikra, de a háló gyakran rendetlenkedik. (Szar az infrastruktúra.)

Végül is nem olyan nagy gond, ha naponta egyszer-kétszer pendrive-ot kell használnom, amíg meg nem csinálják a hálót. Viszont… Viszont elő szoktak fordulni 4GB-nál nagyobb fájlok, ezért a FAT32 nem opció. Az NTFS-t az OS X nem tudja írni. Gondoltam kipróbálom az exFAT-ot, hiszen pont flash drive-okra találták ki. Nade. Itthon nagyrészt Linuxot használok, Linux támogatás meg nincs hozzá, naponta lementeni meg átformázni nem akarom a pendrive-ot. Persze erre lehet azt mondani, hogy vegyek még egy pendrive-ot. Hát, van három-négy is, de én mindig csak felkapok egyet, nemigazán nézem, hogy melyiket, bele a gépbe, és akkor anyázok, amikor pont olyan gépbe dugom, ami nem tudja írni a rajta levő fájlrendszert.

Kitartottam az exFAT mellett, mert mégiscsak jó, és találtam hozzá Linux támogatást is. Igaz, nem out-of-the-box, viszont három perc bizgetés után máris olvashatjuk, és írhatjuk a pendrive-unkat. A legnépszerűbb disztribúciókhoz csomagokat is találunk, de a wiki oldalt megnézve nem nehéz lefordítani sem. Szóval, használjátok, mert jó. Persze mindenki csak saját felelősségére, mert még béta a dolog, de nekem eddig működik.

Flash Tibor immár olvasható és írható!

Megosztás, like stb.