sidenote

A több éves hagyománynak megfelelően minden évben egy konferenciával tervezzük ünnepelni a szabad szoftverek világnapját. Célunk, hogy egyre többen lássák meg a szabad szoftverekben rejlő lehetőségeket új ismereteket és emberi kapcsolatokat szerezve, legyen az akár kezdő otthoni felhasználó, rendszergazda, vállalkozó, kormányzati vagy oktatási felhasználó.

Idén, 2013-ban terveink szerint november 29-én, pénteken tervezzük a konferencia megrendezését.

Tervezett szekcióink:

  • Mobil szekció: szabad szoftveres mobil platformok, pl. Android, Firefox OS, Ubuntu Phone
  • Hardverközeli szekció: szabad szoftverrel programozható, konfigurálható „kütyük”, alap hardveres kapcsolásokkal, pl. Raspberry Pi, Arduino, Udoo, OpenWrt routerken
  • Felhasználói szekció: népszerű és még kevésbé ismert felhasználói programok, pl. LibreOffice, Mozilla, Gimp, …
  • Rendszergazdai szekció: asterisk, biztonsági kérdések
  • Geoinformatikai szekció: a GIS-ben egyre jobban teret nyerő desktop (pl. QGIS, GRASS) és szerver (pl. GeoServer, OpenLayers) megoldások
  • Multimédia, jog: nyílt formátumok, szabad licencek, jogi kérdések

A belépés ingyenes lesz. A megrendezéshez a korábbi évektől eltérően sajnos nem áll rendelkezésünkre pályázati forrás, így azt teljes egészében szponzori felajánlásokból kell összegyűjtenünk. Számításaink szerint 1,4 millió forintra lenne szükségünk, hogy igényesen meg tudjuk rendezni (de minimálisan 1,1 millióra), amelyet – a helyszínnel való megállapodásunk szerint – 2013. szeptember végéig kell összegyűjtenünk. Ha van lehetőséged (neked, cégednek, ismerősődnek), akkor támogasd, hogy megvalósulhasson a konferencia.

Szabad Szoftver Konferencia Szeged 2013

Mindenféle (média)megjelenés, és akármilyen kicsi adomány is sokat számít. Tessék reblogolni, támogatni, mert jó ügyre megy!

Megosztás, like stb.