sidenote

Volt egyszer egy japán kis srác, aki felmászott a nagyfeszültségű vezetékpóznára, megizzadt, és átcsapott az áram. Jól megvágta, mert feléledt benne a sárkány. A sárkányok nem holmi mitikus lények, mindannyiunkban ott lakozik valahol egy. A lényeg, hogy mióta a gyereket megcsapta a nagyfeszültség, azóta képes beszélni a hüllőkkel. Mindenkit lenyom, nagyon erős. (Vezeti az áramot, mondjuk mindenki vezeti, de ezt nem kell kipróbálni, mert veszélyes, mint a rozsomák.) Ő Dragon Eye Morrison, akinek szerelme a hüllők és elektromos gitárja, amin levezeti a feszültséget!

Van egy másik fickó, aki mindig szerel, antennával méri be a mobilbeszélgetéseket, nagyon gonosz. Ő Thunderbolt Buddha! Célja, hogy lenyomja Dragon Eye Morssiont. Thunderbolt Buddha nagyon furcsa, mert random megöl még néhány jakuzát, mielőtt összecsapna Morrisonnal.

Thunderbolt Buddha

Nagyon érdekes ez a film. Fekete-fehérben forgatták. Rengeteg égő, vezeték, légvezeték, villanypózna, sima és parabolaantenna, valamint villámhárító szerepel benne.

Az egész film olyan képregényszerű. Nagyon jó hangulata van, és az a trashzene, ami végigkíséri a kemény ötvenöt perces művet, tökéletesen illik a sztorihoz és a karakterekhez. Nagyon jól operálnak a hangokkal: a kaméleonok úgy csámcsognak, mint egy hájas kínai barom. Profi.

Dragon Eye Morrison

Thunderbolt Buddhának végül sikerül eljutnia Dragon Eye Morrisonig. Megöli egyik kedvenc gyíkját, vagy tudomisénmijét. Erre Morrison bedühödik, futkos az utcákon és minden felrobban körülötte. Kiváló jelenet!

Egy tetőn végül sor kerül a mindent eldöntő ütközetre. Kiderül hogy Thunderbolt Buddhát gyerekkorában nem egy sima, nyolcvanezer voltos vezeték rázta meg, hanem belecsapott a villám, szóval az ő ereje húszmillió Volt. Hoppá! Persze Dragon Eye Morrisont nem lehet azért olyan könnyen lenyomni. Annyit elárulok, hogy a film egy gyenge cliffhangerrel végződik.

Ha valaki tud még valami hasonlóról, azonnal szóljon, mert kell még ilyen! Egyszerűen fain. :)

Megosztás, like stb.