sidenote

A múlt héten találtam a következő kis játékot, de egészen eddig túl fáradt voltam és/vagy nem volt időm írni róla, de mivel nemzeti ünnep van, így úgy gondoltam, hogy ma nem dolgozom, csak itthon munkálkodok, takarítok, és írok egy kicsit ide, a sidenote-ra.

Az Armadillo Run nevű fizikai-logikai játékban egy tatut kell eljuttatni a pályán meghatározott kis részre, ahol ott is kell tartani, amíg őtatusága el nem teleportál, vagy miafranc. Nagyon emlékeztet a TIM2-re és a Bridge Builer, illetve Pontifex sorozatokra, melyekben hasonló célokat kellett elérni.

Egyedül az építést segítő grid hiányzik, de még az is lehet, hogy valahogy be lehet kapcsolni, csak én nem néztem végig a játékhoz leírt instrukciókat. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy Wine segítségével a cucc simán fut Linux alatt is. A teljes verzióért húsz dodót &#8212 nálam ez amerikai dollárt jelent &#8212, vagy tizenöt ojrót kell fizetni, cserébe a játékot, ötven és pár extra pályát kapunk. Ha valaki már befejezte, akkor sem marad további kihívások nélkül, mert ingyenesen letölthető egy csomó pályacsomag. Videó!

Screenshotot nem teszek be, a játék honlapján úgyis van, és úgy érzem, hogy a fenti videó önmagáért beszél. A játék maga csak pár MB, és nem a gyönyörűséges csili-vili grafikájáért szeretem, hanem nyilván a kihívás miatt, mert ahogy egyre haladok előre, a pályák úgy nehezednek. Mostanában pedig csak ezek a kis játékok tudnak lekötni, amiket akkor veszek elő, amikor akarok, és tíz percre is jó szórakozást nyújtanak, megtornáztatják az agyamat. Megmutattam Rednek is, aki nem vágta rá egyből, hogy fos, csak annyit mondott, hogy „érdekes”, ami nála nagy dícséretnek számít.Gondolkodni, tervezni, alkotni kell. Ezt szeretem.

Megosztás, like stb.