sidenote

Az alábbi képet az imént lőttem. A Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája látható rajta. Nem a legjöbb mivel öt és fél kilóméterről csináltam, a levegő sem a lehető legtisztább ráadásul nem vesződtem a manuális beállítással. Viszont ez most mind nem érdekel, mert nekem tetszik ahogy van.

Nemzeti meg a MÜPA

Ezek után jön majd Red és lefikáz, hogy ez fos, és a nemtudommilyengép sokkal jobbat tud. Persze, tud, jobbat, félmillióval drágábban. :)

Megosztás, like stb.
4 komment
 1. Írta: Red
  2009. január 7. 0:47

  Igazából a legnagyobb baj vele, hogy iszonyúan zajos, szerintem nem ISO 100-on lett lőve, hanem 400 körül. Állványról nyugodtan lehet 100-as ISO-val is, értelemszerűen nem mozdul be. A másik, hogy éjszakai képeket érdemes a kékórában csinálni, mert akkor jobbak a színek, és nincs ez a nagy feketeség. Én megvágtam volna egy széles álpanorámának, mert a kép alján nincs semmi érdekes, ha tiszta az ég, akkor abból lehetett volna több (nem teljes sötétségben).

  Ha már mindenképp töksötétben készül a kép, akkor talán szerencsésebb lett volna megvárni míg kék a MüPa világítása, a kékórában valami pirosas lehetne érdekes, mert kiemelné a képből az épületet. Picit balra dől, ezt lehet korrigálni utólag is.

  Egyébként nem kell hozzá fél millás gép, az én 100 ezret sem érő gépemmel is lehet ennél sokkal jobb képet csinálni picit több odafigyeléssel. Tényleg pár apróság, és ég és föld lesz a különbség, érdemes kipróbálni!

  Kicsit dolgoztam rajta amúgy, innen le lehet húzni. Sajnos a zajosság igazából szinte minden utómunkát ellehetetlenít.

 2. Írta: szantaii
  2009. január 7. 8:19

  Ezek szerint ez egy kibaszott rakás lószar. :) Kösz.

 3. Írta: szantaii
  2009. január 7. 8:27

  Najo, inkabb csak meg kene tanulnom fenykepezni.

 4. Írta: Vásárló jelölt
  2009. január 7. 18:20

  Hm, lehet, még javítani rajta, de nem sokat. Az erősen bebukott részeken nem lehet csodát művelni és a nagy zaj sem kedvez az utómunkának. Némileg persze azt is lehet csökkenteni, de ésszel, mert, akkor meg az apró részletek vesznek el. Ilyenkor valóban jól jön egy Mark II-es :D, ha nem szeretnénk túl hosszú záridőt, vagy nincs állvány, esetleg valami más, amin pihentethetjük a gépet a fényképezés alatt. Ilyen képnél, még távkioldó sem kell, mert nyugodtan lehet az időzítőt is használni, hogy ne mozduljon be exponálás elején sem a gép, ha mégis a hosszabb záridőt választanánk ;).

  Red: Meg tudtad nézni a HD video rögzítés módját 4GB felett az SX1-en?

Komment írása

*