sidenote

Sikerült egy tök jó nyári munkát találnom az idén. Egy papíripari cég tervezési osztályára kerültem mint sokszorosító. Ez a munkakör valójában nem fedi le azt, ami a tényleges feladatom, ami nem más, mint a cég régi tervrajzainak digitalizálása és ezeknek adatbázisba vétele.

Azalatt míg a cégnél dolgozok esélyem sem lesz befejezni az összes rajz szkennelését, és az adatbázist teljessé tenni. Ez akkor tuadtosult bennem igazán, amikor beléptem a rajztárba, ahol azok a tervek vannak, amelyekkel dolgoznom kell. Hegyekben állnak a rajzok, de nem baj, lesz helyem jövőre is. :)

Egy hatalmas scanner mellett töltöm az időm java részét, viszont még nem néztem meg pontosan milyen gyártmány. Baromi jó minőségű képeket készít villámgyorsan, szinte hihetetlen, hogy régi, szakadt rajzokból milyen tökéletes pdf-eket csinál. Ahhoz képest, hogy ma kezdtem egészen jól ment a dolog. Persze át kellett esni az ilyenkor kötelező formaságokon, munkavédelmi oktatáson stb. Végigvezettek az egész cégen, mindenkinek bemutattak (senkinek sem emlékszem a nevére). A közeli kollégák nagyon kedvesek és rendesek, családias a hangulat, ez sokat segített, hogy leküzdjem a kezdeti idegességet. Összességében nagyon kellemes helyre kerültem, örülök neki. Egyetlen negatívumként csak azt tudom megemlíteni, hogy hátam mögött a multifunkciós szupergéppel, előttem pedig a hiperszkennerrel kicsit melegem van, fűtenek rendesen. Ez persze a legkevesebb, jó a hely és ez a lényeg.

Megosztás, like stb.